Banner Weg met die Onzekerheid.jpg

WEG MET DIE ONZEKERHEID!

Van twijfel naar zelfvertrouwen

IK BEN KLAAR OM DE STAP TE ZETTEN

Je hebt een goed opleiding gehad en je hebt een hartstikke leuke baan. Hoewel iedereen schijnt te denken dat jij je zaakjes prima voor elkaar hebt, voel je je toch regelmatig onzeker. Je kijkt wel uit om dat aan de buitenkant te laten zien.

Je hebt vaak allerlei ideeën maar in vergaderingen houd je je mond dicht, in de overtuiging dat anderen het niks zullen vinden. Je denkt dat er altijd wel iemand is die het beter weet en kan dan jij, en daar ben je in gaan geloven. Eigenlijk vraag je je soms ook af of je wel geschikt bent voor deze functie. Na ieder functioneringsgesprek, waar je twee nachten van hebt wakker gelegen, ben je verbaasd dat je zo goed beoordeeld werd en durf je voorzichtig te geloven dat het zo erg allemaal niet is, maar dit duurt maar tot het volgende spannende moment waarop je het gevoel hebt dat je getest wordt. Je hebt niet het gevoel dat je enorm capabel of deskundig bent, ook al schijnen anderen dat wel te denken. Integendeel. Je denkt dat je projecten meestal goed aflopen, omdat je dat te danken hebt aan geluk en het werk dat het team verzet. Jouw inbreng is niet zo bijzonder, denk je, dat zou iedereen kunnen.

 

HERKEN JE DIT?

BEN JIJ DIT?

Je vindt dat je continu tekort schiet. Voor je gevoel laat je steken vallen in alle rollen die je hebt in je leven. Als moeder, echtgenoot, dochter, vriendin, collega, professional, noem het maar op. Mensen verwachten altijd al veel van je en hebben een hoge pet van je op, maar jij twijfelt soms aan je functioneren, vooral op je werk. Onbegrijpelijk dat anderen dat anders zien. Het is slechts een kwestie van tijd voordat het hen ook gaat opvallen. Voordat je door de mand valt en ontmaskerd wordt.

Bij iedere afgeronde taak vraag je je af of dit het moment van de waarheid zal zijn. Het moment waarop voor iedereen pijnlijk duidelijk wordt dat je ook maar wat hebt zitten doen. Je praat liever niet over geslaagde projecten of scholingen die je hebt afgerond. Dat voelt als opscheppen en daar houd je helemaal niet van. En verder kweek je dan alleen maar (nog) hogere verwachtingen. Nee, dankjewel.

BEN JIJ DIT?

Je hebt de lat (te) hoog liggen en eigenlijk weet je dat zelf ook wel. Het is alleen dat je er niet aan moet denken dat je werk niet voldoet aan de verwachtingen die anderen van je hebben.

Je werk is eigenlijk nooit echt klaar, want het kan altijd nog beter. Dus controleer je de e-mails die je verstuurt en de rapporten die je schrijft nog maar een keer. En nog een keer. Even nog wat aanpassen. Je zou het echt heel erg vervelend vinden als er een fout in zou zitten. Helemaal tevreden ben je nooit.

Hoewel je meestal goede feedback krijgt op je werk, onthoud je alleen de aanmerkingen. Die kun je slecht van je afzetten, je blijft er maar over doormalen.

 

Je vindt het superbelangrijk dat er niets op je werk aan te merken is en dat kost nou eenmaal tijd. Dus blijf je nog maar even een uurtje doorwerken, dat hoort er nou eenmaal bij.

Sommige taken liggen echter al heel lang op de stapel, je ziet er als een berg tegenop. Je denkt dat het je zeker niet gaat lukken om daar iets goeds van te maken, dus daar begin je liever niet aan. Morgen misschien. Of volgende week.

 

Die hoge eisen, het harde werken, je momenten van onzekerheid en de angst om door te mand te vallen vreten energie. Niet gek dus dat je zo verschrikkelijk moe bent. Maar je vindt dat je geen keus hebt. Als jij niet je allerbeste werk aflevert, is het een glijdende schaal en word je geheid op het matje geroepen. Dat nooit! Schouders eronder en doorgaan.

Mama2LR (47 of 52) web.png

HOE ZOU HET VOOR JE ZIJN ALS....

icon oranje.png
icon oranje.png
icon oranje.png
icon oranje.png
icon oranje.png

je knagende gevoel van onzekerheid weg is en je tevreden kunt zijn met het werk dat je afgeleverd hebt? Hoe fijn zou het zijn als je gewoon je mening kon zeggen en je ideeën kon spuien, zonder dat je je iets zou aantrekken van wat een ander daarvan vindt. Gewoon iemand recht in de ogen aankijken en met overtuiging zeggen dat je zijn of haar inbreng begrijpt, maar dat jij er anders tegenaan kijkt. In vergaderingen je stem laten horen en je idee op tafel leggen, zonder bang te zijn dat het afgeschoten wordt. Gewoon, omdat je er eigenlijk van overtuigd bent dat het heel goed zou kunnen werken. Wat een vrijheid zou dat opleveren!

 

je niet meer constant bang hoeft te zijn dat anderen zullen ontdekken dat je het ook maar zit te faken? Dat je niet gelijk in de stress schiet en je afvraagt wat je fout hebt gedaan, als je leidinggevende een mailtje stuurt dat je even langs moet komen. Maar dat je met vertrouwen dat gesprek aangaat omdat je weet dat je werk goed genoeg is.

 

je kunt denken: goed is goed genoeg. Je kunt voor een 9 gaan, maar een dikke 7 is ook prima. Zou dat niet enorm veel tijd en stress schelen? Om eindelijk je perfectionisme achter je te laten, voor eens en altijd. Wat een bevrijding!

 

je het werk los kon laten en niet meer overdreven lange uren hoefde te maken van jezelf? En als je die lastige taken gewoon zou aanpakken in plaats van voor je uitschuiven? Wat zou dat een rust en ruimte in je hoofd opleveren.

 

je je werk kon doen zonder het gevoel te hebben dat je leeggezogen wordt? Zodat je na je werkdag en in het weekend weer energie over hebt om leuke dingen te gaan doen met je man, je kinderen of vriendinnen. Omdat het leven meer is dan alleen werken.

Ben je klaar voor verandering? Heb je er compleet genoeg van om je zo te voelen, om op deze manier in het leven te staan?

Dan is mijn traject WEG MET DIE ONZEKERHEID! echt iets voor jou!

mama_second-(5-of-17)_EO_web.jpg

Wat houdt het traject WEG MET DIE ONZEKERHEID! precies in?

 

Je krijgt tien individuele gesprekken van een uur, volledig toegespitst op jou en jouw situatie. Geen ‘one size fits all’, dus. We zoomen in op wat er in jouw leven en in jouw hoofd gebeurt en gaan daarmee aan het werk.

 

Deze gesprekken kunnen plaatsvinden bij mij in de praktijk, in één van mijn comfortabele stoelen of online via Zoom, in je eigen comfortabele stoel, maar zonder reistijd.

 

Uit ieder gesprek vloeit een thuisopdracht voort, waarmee je gelijk aan de slag kunt om je nieuwe inzichten te verdiepen en patronen te leren herkennen in jouw leven.

 

Je krijgt concrete oefeningen en praktische tools, zodat je alles direct kunt toepassen.

 

Vaak kun je de kosten voor het coachingstraject bij je werkgever declareren.

In dat geval bedragen de kosten € 1499,- ex. btw.

Is het een persoonlijke investering, dan betaal ik de btw voor je. Betaling in termijnen is mogelijk.

 

Aan het einde van het traject weet je hoe je dat zeurende stemmetje in je hoofd de mond kan snoeren. Je hebt een duidelijk beeld van jezelf en wie je bent, en daar ben je tevreden mee. Natuurlijk, je bent niet perfect, maar dat is niemand!

Het knagende gevoel van tekort schieten behoort tot het verleden. Je hoeft het niet meer te ‘faken’!

Je bent ‘herstellend’ perfectionist. Je weet wat je valkuilen zijn en je kunt steeds beter voorkomen dat je erin kukelt. Je raakt niet van slag als iemand een opmerking maakt over je werk. Hoewel je ziet wat beter had gekund, leer je ook zien wat goed was.

Omdat je minder energie kwijt bent aan al die negatieve gedachten en gevoelens van twijfel en onzekerheid, houd je meer energie over om de dingen te doen die jij belangrijk vindt.

 

Klinkt dit als muziek in je oren? En wil je weten of dit ook voor jou mogelijk is?

Vul dan nu vrijblijvend het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

DEZE MENSEN GINGEN JE VOOR

Marrit, mei 2021

Ik sta meer in mijn kracht, de lat kan omlaag en maak me minder druk om wat anderen er allemaal van vinden.

 

Je rustige begripvolle aanpak en zeker ook de respectvolle confrontaties maakte de coachsessies tot oases van rust in mijn hectische leven. Ik geneerde me soms voor wat ik deelde, maar jouw reacties voelden nimmer als onveilig maar juist als liefdevol.

 

Ik gun veel mensen de aandacht en lessen die ik heb geleerd. Omdat ik ook heb leren inzien (ook door je berichten op LinkedIn) dat we allemaal wel eens worstelen en we veel meer kunnen stralen als we onszelf (en elkaar) wat meer liefde gunnen in plaats van die kritische geluiden.

 

Ik heb best even getwijfeld aan een coaching traject; de meeste belemmerende gedachten en blokkerende patronen kende ik voor mijn gevoel stiekem eigenlijk al wel. Toch heb je me nieuwe invalshoeken laten zien en echt doorbraken helpen realiseren. Meer dan de moeite waard dus! Dank je wel Eva. Het was een mooie reis samen!

Juul, februari 2021

Ik heb de coaching door Eva als superfijn ervaren. Ik laat nu meer van me horen, en durf te reageren op meningen. Ik ben meer trots op mezelf, blij dat ik ben wie ik ben en wat ik gedaan heb. Ik heb waardering voor mezelf.

Het volgen van het coachingstraject 'Weg met die onzekerheid' bij Eva heb ik als enorm waardevol ervaren. Waar ik me eerder erg kon verliezen in mijn perfectionisme en verantwoordelijkheidsgevoel, weet ik het nu eerder te herkennen en een halt toe te roepen.

Dit heeft me zowel privé als in mijn werk als PhD-student meer ontspannen gemaakt. Ik ben meer tevreden en kan meer genieten van wie ik ben en wat ik presteer.

 

Eva heeft een open en respectvolle houding. Ze kan goed luisteren en weet snel tot de kern te komen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik me snel op mijn gemak voelde en tot veel nieuwe inzichten ben gekomen.

Marieke, juni 2021

De reden dat ik dit traject ben gestart is dat ik mij zowel privé als in het werkveld zeer regelmatig 'niet goed genoeg' voelde. Ik vergeleek mezelf continue met een ander en daar kwam vaak uit dat die ander veel leuker, spontaner, slimmer of zelfverzekerder was. Als gevolg daarvan was ik vaak aan het overcompenseren en liep ik veel op mijn tenen. Ik was aan het pleasen. 

Dankzij Eva ben ik niet alleen bewust geworden van deze negatieve gedachten (papegaaien), maar ben ik ook actief aan de slag gegaan om deze negatieve gedachten weg te jagen. Ik ervaar nu veel meer rust, omdat ik niet meer aan het vergelijken ben of onzeker ben over mijn kennis op mijn werk. 

Eva is een zeer betrokken en geleerde coach. Ze is erg goed in het uitleggen van bepaalde gedragspatronen en probeert oorzaken te  vinden voor de negatieve gedachten en probeert te verklaren waar deze gedachten vandaan kunnen komen. Ik heb daar erg veel aan gehad. 

Ik kan me voorstellen dat het voor veel vrouwen al een stap is om zo'n traject te gaan volgen. Ik zag het eerst als een bevestiging dat je het niet alleen kunt en niet goed genoeg bent, maar niets is minder waar. Ik zou dit traject dan ook absoluut aanbevelen. Ik gun iedere vrouw de waardevolle gesprekken met Eva en om uiteindelijk zelfverzekerd(er) te zijn en die vervelende papegaaien voorgoed weg te jagen 

Tessa, augustus 2021