top of page
Banner Weg met die Onzekerheid.jpg

WEG MET DIE ONZEKERHEID!

Van twijfel naar zelfvertrouwen

IK BEN KLAAR OM DE STAP TE ZETTEN

Je hebt een goed opleiding gehad en je hebt een hartstikke leuke baan. Hoewel iedereen schijnt te denken dat jij je zaakjes prima voor elkaar hebt, voel je je toch regelmatig onzeker. Je kijkt wel uit om dat aan de buitenkant te laten zien.

Je hebt vaak allerlei ideeën maar in vergaderingen houd je je mond dicht, in de overtuiging dat anderen het niks zullen vinden. Je denkt dat er altijd wel iemand is die het beter weet en kan dan jij, en daar ben je in gaan geloven. Eigenlijk vraag je je soms ook af of je wel geschikt bent voor deze functie. Na ieder functioneringsgesprek, waar je twee nachten van hebt wakker gelegen, ben je verbaasd dat je zo goed beoordeeld werd en durf je voorzichtig te geloven dat het zo erg allemaal niet is, maar dit duurt maar tot het volgende spannende moment waarop je het gevoel hebt dat je getest wordt. Je hebt niet het gevoel dat je enorm capabel of deskundig bent, ook al schijnen anderen dat wel te denken. Integendeel. Je denkt dat je projecten meestal goed aflopen, omdat je dat te danken hebt aan geluk en het werk dat het team verzet. Jouw inbreng is niet zo bijzonder, denk je, dat zou iedereen kunnen.

 

HERKEN JE DIT?

BEN JIJ DIT?

Je vindt dat je continu tekort schiet. Voor je gevoel laat je steken vallen in alle rollen die je hebt in je leven. Als moeder, echtgenoot, dochter, vriendin, collega, professional, noem het maar op. Mensen verwachten altijd al veel van je en hebben een hoge pet van je op, maar jij twijfelt soms aan je functioneren, vooral op je werk. Onbegrijpelijk dat anderen dat anders zien. Het is slechts een kwestie van tijd voordat het hen ook gaat opvallen. Voordat je door de mand valt en ontmaskerd wordt.

Bij iedere afgeronde taak vraag je je af of dit het moment van de waarheid zal zijn. Het moment waarop voor iedereen pijnlijk duidelijk wordt dat je ook maar wat hebt zitten doen. Je praat liever niet over geslaagde projecten of scholingen die je hebt afgerond. Dat voelt als opscheppen en daar houd je helemaal niet van. En verder kweek je dan alleen maar (nog) hogere verwachtingen. Nee, dankjewel.

BEN JIJ DIT?

Je hebt de lat (te) hoog liggen en eigenlijk weet je dat zelf ook wel. Het is alleen dat je er niet aan moet denken dat je werk niet voldoet aan de verwachtingen die anderen van je hebben.

Je werk is eigenlijk nooit echt klaar, want het kan altijd nog beter. Dus controleer je de e-mails die je verstuurt en de rapporten die je schrijft nog maar een keer. En nog een keer. Even nog wat aanpassen. Je zou het echt heel erg vervelend vinden als er een fout in zou zitten. Helemaal tevreden ben je nooit.

Hoewel je meestal goede feedback krijgt op je werk, onthoud je alleen de aanmerkingen. Die kun je slecht van je afzetten, je blijft er maar over doormalen.

 

Je vindt het superbelangrijk dat er niets op je werk aan te merken is en dat kost nou eenmaal tijd. Dus blijf je nog maar even een uurtje doorwerken, dat hoort er nou eenmaal bij.

Sommige taken liggen echter al heel lang op de stapel, je ziet er als een berg tegenop. Je denkt dat het je zeker niet gaat lukken om daar iets goeds van te maken, dus daar begin je liever niet aan. Morgen misschien. Of volgende week.

 

Die hoge eisen, het harde werken, je momenten van onzekerheid en de angst om door te mand te vallen vreten energie. Niet gek dus dat je zo verschrikkelijk moe bent. Maar je vindt dat je geen keus hebt. Als jij niet je allerbeste werk aflevert, is het een glijdende schaal en word je geheid op het matje geroepen. Dat nooit! Schouders eronder en doorgaan.

Mama2LR (47 of 52) web.png

HOE ZOU HET VOOR JE ZIJN ALS....

icon oranje.png
icon oranje.png
icon oranje.png
icon oranje.png
icon oranje.png

je knagende gevoel van onzekerheid weg is en je tevreden kunt zijn met het werk dat je afgeleverd hebt? Hoe fijn zou het zijn als je gewoon je mening kon zeggen en je ideeën kon spuien, zonder dat je je iets zou aantrekken van wat een ander daarvan vindt. Gewoon iemand recht in de ogen aankijken en met overtuiging zeggen dat je zijn of haar inbreng begrijpt, maar dat jij er anders tegenaan kijkt. In vergaderingen je stem laten horen en je idee op tafel leggen, zonder bang te zijn dat het afgeschoten wordt. Gewoon, omdat je er eigenlijk van overtuigd bent dat het heel goed zou kunnen werken. Wat een vrijheid zou dat opleveren!

 

je niet meer constant bang hoeft te zijn dat anderen zullen ontdekken dat je het ook maar zit te faken? Dat je niet gelijk in de stress schiet en je afvraagt wat je fout hebt gedaan, als je leidinggevende een mailtje stuurt dat je even langs moet komen. Maar dat je met vertrouwen dat gesprek aangaat omdat je weet dat je werk goed genoeg is.

 

je kunt denken: goed is goed genoeg. Je kunt voor een 9 gaan, maar een dikke 7 is ook prima. Zou dat niet enorm veel tijd en stress schelen? Om eindelijk je perfectionisme achter je te laten, voor eens en altijd. Wat een bevrijding!

 

je het werk los kon laten en niet meer overdreven lange uren hoefde te maken van jezelf? En als je die lastige taken gewoon zou aanpakken in plaats van voor je uitschuiven? Wat zou dat een rust en ruimte in je hoofd opleveren.

 

je je werk kon doen zonder het gevoel te hebben dat je leeggezogen wordt? Zodat je na je werkdag en in het weekend weer energie over hebt om leuke dingen te gaan doen met je man, je kinderen of vriendinnen. Omdat het leven meer is dan alleen werken.

Ben je klaar voor verandering? Heb je er compleet genoeg van om je zo te voelen, om op deze manier in het leven te staan?

Dan is mijn traject WEG MET DIE ONZEKERHEID! echt iets voor jou!

KappacoachingRoze (5 of 6).jpg

Wat houdt het traject WEG MET DIE ONZEKERHEID! precies in?

 

Je krijgt tien individuele gesprekken van een uur, volledig toegespitst op jou en jouw situatie. Geen ‘one size fits all’, dus. We zoomen in op wat er in jouw leven en in jouw hoofd gebeurt en gaan daarmee aan het werk.

 

Deze gesprekken kunnen plaatsvinden bij mij in de praktijk, in één van mijn comfortabele stoelen of online via Zoom, in je eigen comfortabele stoel, maar zonder reistijd.

 

Uit ieder gesprek vloeit een thuisopdracht voort, waarmee je gelijk aan de slag kunt om je nieuwe inzichten te verdiepen en patronen te leren herkennen in jouw leven.

 

Je krijgt concrete oefeningen en praktische tools, zodat je alles direct kunt toepassen.

 

Vaak kun je de kosten voor het coachingstraject bij je werkgever declareren.

In dat geval bedragen de kosten € 1749,- ex. btw.

Is het een persoonlijke investering, dan betaal ik de btw voor je. Betaling in termijnen is mogelijk.

 

Aan het einde van het traject weet je hoe je dat zeurende stemmetje in je hoofd de mond kan snoeren. Je hebt een duidelijk beeld van jezelf en wie je bent, en daar ben je tevreden mee. Natuurlijk, je bent niet perfect, maar dat is niemand!

Het knagende gevoel van tekort schieten behoort tot het verleden. Je hoeft het niet meer te ‘faken’!

Je bent ‘herstellend’ perfectionist. Je weet wat je valkuilen zijn en je kunt steeds beter voorkomen dat je erin kukelt. Je raakt niet van slag als iemand een opmerking maakt over je werk. Hoewel je ziet wat beter had gekund, leer je ook zien wat goed was.

Omdat je minder energie kwijt bent aan al die negatieve gedachten en gevoelens van twijfel en onzekerheid, houd je meer energie over om de dingen te doen die jij belangrijk vindt.

 

Klinkt dit als muziek in je oren? En wil je weten of dit ook voor jou mogelijk is?

Vul dan nu vrijblijvend het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

DEZE MENSEN GINGEN JE VOOR

Ik liep vast in mijn werk en merkte dat persoonlijke dingen hierin een rol speelden. Ik wilde overzicht en weer rust in mijn hoofd. Die rust en overzicht heb ik gekregen. Ik begrijp mezelf meer en waarom ik reageer zoals ik reageer, zodat ik nu bewuster kies hoe ik met een situatie wil omgaan.

Ik weet nu wat ik waard ben en wat ik te bieden heb.

De gesprekken met Eva voelden veilig en vertrouwd. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik me volledig kon openstellen en Eva luistert altijd zonder oordeel en met begrip.

Als je het idee hebt dat je in je eentje aan het worstelen bent en je bent op zoek naar een oplossing, dan ben je bij Eva aan het juiste adres. Vanaf het moment dat ik bij Eva binnenliep heb ik het gevoel gehad dat ik het niet meer alleen hoef te doen!

Inge, 44 jaar, HR-professional, mei 2024

Eva heeft naast mij gestaan tijdens een uitdagende periode met een luisterend oor en praktische tools. Maar vooral ook met haar wijsheid en humor die steeds weer voor nieuwe inzichten zorgde. Eva heeft mij geholpen mijzelf te zien zoals ik ben: waardevol en competent". 

Jolanda, zorgmanager, oktober 2023

  Toen ik begon met mijn nieuwe functie binnen de organisatie waar ik al ruim 7 jaar werkzaam ben, werd ik ineens heel onzeker.

Ik voelde mij niet goed genoeg en was bang dat mensen erachter zouden komen dat deze functie voor mij veel te hoog gegrepen zou zijn.

Ik vond het zó raar dat iedereen om mij heen vertrouwen in mij had, maar ik dat zelf totaal niet voelde.

Via mijn collega kwam ik in contact met Eva. Tijdens de kennismaking voelde ik direct dat zij iets voor mij kon betekenen.

De gesprekken met Eva waren ontzettend waardevol. Ze liet mij in mijzelf geloven en mijn gedachten onder controle te krijgen.

Ook waren de momenten met Eva fijn, omdat ik echt even van een afstandje naar mijzelf en de situatie kon kijken. Het trok mij letterlijk en figuurlijk even los van het werk en dat gaf rust.

Ik ben er nog lang niet, maar ik heb nu de juiste tools en handvatten gekregen om hiermee aan de slag te gaan.

Eva bedankt voor alles! Voor je rust, je vertrouwen, je wijsheden en luisterend oor.

Marloes, 32 jaar, manager, juli 2023

Nogmaals bedankt voor het traject dat wij samen hebben doorlopen. Want wat was het een stap, toegeven dat ik me bijna altijd een klein meisje voelde, bang voor wat anderen dachten en zouden zeggen.

Maar als je 4 weken vakantie afsluit met een rug die niet meer kan bewegen omdat je je zo druk maakt over wat de collega’s wel niet zullen hebben ontdekt tijdens jouw vakantie, dan is het tijd om met jezelf aan de slag te gaan.

 

Een vriendin tipte Kappa coaching en toen ik de website las voelde dat al bijna als thuiskomen…. Daar was woorden gegeven aan mijn innerlijke strijd.

Nu we het traject hebben doorlopen kan ik alleen maar zeggen dat het mijn stoutste verwachtingen heeft overtroffen.

 

Eva is een warm persoon die mij altijd in mijn waarde heeft gelaten én steeds een stap verder bracht. We hebben gelachen en ik heb intens gehuild. Maar al na 7 of 8 sessies kon ik zeggen dat bepaalde overtuigingen niet meer bij mij hoorden. Ik wist dat ik het ooit zo gevoeld heb, maar nu dus niet meer.

En wat een vreugde en kracht geeft dat. Mijn ge-update versie kan de wereld aan en durft haar plek op die wereld in te nemen.

Dank mooie vrouw voor jouw tijd, aandacht, kennis en aanpak. Ik gun iedereen een Eva in haar leven op de momenten dat dat nodig is.

Ria, 46 jaar, mei 2022

Ik vond het een enorm waardevol traject. Ik maak nu steeds meer mijn eigen keuzes, kan beter grenzen stellen, genieten van kleine dingen en ben dankbaar voor wie ik ben. Ik heb geleerd dat ik niet op de wereld ben om andermans dromen waar te maken, maar mijn eigen. Het blijft een proces waar ik aan zal blijven werken en niet altijd even makkelijk zal zijn. Vanuit coaching heb ik goede en praktische tools gekregen die ik goed kan toepassen en die me verder kunnen helpen.

Connie, 38 jaar, april 2022

In mijn werk wilde ik het altijd goed, beter, best doen. Ontzettend vermoeiend en stressvol, altijd twijfelen aan mezelf en het gevoel nooit genoeg te zijn.

Al heel lang voelde ik geen werkplezier meer. Dit wilde ik doorbreken, maar hoe?!

Mijn traject bij Eva heeft me meer inzicht gegeven in mijn perfectionistische gedrag en - nog belangrijker- wat hier onder zit.

Ik durf meer op mezelf te vertrouwen en als ik weer eens in een van mijn valkuilen stap, kan ik dit beter relativeren en ben ik hier sneller weer uit.

Eva is allereerst een fijn en warm mens, die met humor en vanuit gelijkwaardigheid in gesprek gaat. Door de prettige gesprekken en concrete opdrachten word je aan het denken en aan het werk gezet. Een begin van een belangrijke verandering in denken en voelen over jezelf..  Kortom, een aanrader!

Marion, 42 jaar, april 2022

Ik ben een traject gestart doordat ik al jaren tegen mezelf aanloop door mijn perfectionisme. Ik heb besloten om hier dieper in te duiken en ontdekte het Imposter Syndrome en zo kwam ik uiteindelijk Eva Kalter tegen. Ik was klaar met mijn perfectionisme en besloot de stap te nemen om aan mijzelf te werken.

Dit traject heeft me heel veel rust opgeleverd! Ik snap nu waar mijn perfectionisme vandaan komt en ben er zelfs dankbaar voor. Ook kan ik nu veel beter grenzen aanvoelen en aangegeven en heb ik hoop gekregen. Hoop op een toekomst waarbij ik niet constant word tegengehouden door mijn perfectionisme maar waarbij ik in mijn eigen kracht sta.

 

Het is heel fijn om Eva als coach te hebben doordat zij niet alleen praktische tools aanreikt maar ook op gevoelsniveau coacht. Hierdoor heb ik onwijze stappen kunnen zetten.

De praktische tools die ik heb gekregen en eigen heb leren maken en die ik de rest van mijn leven (preventief) kan inzetten vond ik ontzettend waardevol. Daarnaast de psychologie achter het imposter syndrome en het perfectionisme en de uitwerking op de hersenen hiervan. Ik snap mijzelf nu veel beter waardoor ik een valkuil sneller herken en mijzelf dus kan aanpassen.

 

Ik zou kappa coaching 100% aanraden aan iedere vrouw die tegen zichzelf aanloopt op werk maar ook privé en die het lastig vindt om niet continue “aan te staan”. Dit is een traject voor jou, om jezelf beter te leren kennen en om heel praktisch aan de slag te gaan met je perfectionisme.

Kappa Coaching en dan heb ik het over Eva Kalter, is heel speciaal. Ik ga Eva en mijn gesprekken met haar oprecht missen. De sessies waren uitermate leerzaam en voelden heel erg vertrouwd . Al mijn gedachtes en zorgen kon ik uiten en werden serieus genomen door Eva. Hierdoor voelde ik me veilig om echt alles te geven en ben ik nu klaar om het alleen verder door te zetten, ditmaal in de versie 2.0 van mijzelf.

Alice, 33 jaar, sales, december 2021

Al twee keer eerder in m’n carrière had ik m’n baan opgezegd omdat ik niet in mezelf geloofde en ik zeker wist dat het beter was er zelf de stekker uit te trekken, voordat m’n werkgever zich zou realiseren dat ze iemand hadden aangenomen die het niet kon en dat ze met me opgescheept zaten. Terwijl ik ook destijds al regelmatig tot diep in de nacht doorwerkte om alles goed te doen en geen fouten te maken.

 

En nu zat ik opnieuw in tranen aan het einde van een werkdag in m’n nieuwe droombaan en stond ik op het punt te stoppen. Het was mijn huidige partner die wel in me geloofde en zei dat m’n gedachten over mezelf niet klopten. Hij zocht, en vond Kappa Coaching.

 

Aanvankelijk wilde ik er niet aangaan. Immers, als je gevoel iets zegt en dat zo vaak met zo’n sterke overtuiging herhaalt, dan is dat toch zo? Bovendien was hulp vragen en me kwetsbaar moeten opstellen niet mijn sterkste kant.

 

Wat ben ik blij dat ik toch ben gestart. Eva is met haar warme, open persoonlijkheid in staat om een veilige sfeer te creëren. Ze neemt de tijd en luistert oprecht naar je. Ze kent de valkuilen en angsten die er in eerste instantie zijn en weet juist daardoor de juiste dingen te zeggen, te vragen en je er doorheen te loodsen. Recht naar je diepste kernovertuigingen, om die vervolgens samen onder de

loep te nemen. Zij heeft me daardoor laten inzien dat het precies hierom gaat: mijn gedachten zijn niet hetzelfde als de waarheid. Ook al hebben ze ooit een functie gehad.

 

Het traject bij Eva heeft mij gebracht tot het punt dat ik gelukkig ben met wie ik ben en dat ook weet te zijn als het even wat minder goed gaat. Ik meet mijn eigenwaarde niet meer af aan wat ik doe of wat anderen over me zouden kunnen denken. Ook als ik fouten maak, is dat oké. Het maakt zelfs dat ik stiekem trots ben op mezelf, steeds vaker. Dat voelt heerlijk en wens ik eenieder toe die kampt met onzekerheid en perfectionisme.

R.E., januari 2022
Marrit, mei 2021

Ik sta meer in mijn kracht, de lat kan omlaag en maak me minder druk om wat anderen er allemaal van vinden.

 

Je rustige begripvolle aanpak en zeker ook de respectvolle confrontaties maakte de coachsessies tot oases van rust in mijn hectische leven. Ik geneerde me soms voor wat ik deelde, maar jouw reacties voelden nimmer als onveilig maar juist als liefdevol.

 

Ik gun veel mensen de aandacht en lessen die ik heb geleerd. Omdat ik ook heb leren inzien (ook door je berichten op LinkedIn) dat we allemaal wel eens worstelen en we veel meer kunnen stralen als we onszelf (en elkaar) wat meer liefde gunnen in plaats van die kritische geluiden.

 

Ik heb best even getwijfeld aan een coaching traject; de meeste belemmerende gedachten en blokkerende patronen kende ik voor mijn gevoel stiekem eigenlijk al wel. Toch heb je me nieuwe invalshoeken laten zien en echt doorbraken helpen realiseren. Meer dan de moeite waard dus! Dank je wel Eva. Het was een mooie reis samen!

Juul, februari 2021

Ik heb de coaching door Eva als superfijn ervaren. Ik laat nu meer van me horen, en durf te reageren op meningen. Ik ben meer trots op mezelf, blij dat ik ben wie ik ben en wat ik gedaan heb. Ik heb waardering voor mezelf.

Het volgen van het coachingstraject 'Weg met die onzekerheid' bij Eva heb ik als enorm waardevol ervaren. Waar ik me eerder erg kon verliezen in mijn perfectionisme en verantwoordelijkheidsgevoel, weet ik het nu eerder te herkennen en een halt toe te roepen.

Dit heeft me zowel privé als in mijn werk als PhD-student meer ontspannen gemaakt. Ik ben meer tevreden en kan meer genieten van wie ik ben en wat ik presteer.

 

Eva heeft een open en respectvolle houding. Ze kan goed luisteren en weet snel tot de kern te komen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik me snel op mijn gemak voelde en tot veel nieuwe inzichten ben gekomen.

Marieke, juni 2021

De reden dat ik dit traject ben gestart is dat ik mij zowel privé als in het werkveld zeer regelmatig 'niet goed genoeg' voelde. Ik vergeleek mezelf continue met een ander en daar kwam vaak uit dat die ander veel leuker, spontaner, slimmer of zelfverzekerder was. Als gevolg daarvan was ik vaak aan het overcompenseren en liep ik veel op mijn tenen. Ik was aan het pleasen. 

Dankzij Eva ben ik niet alleen bewust geworden van deze negatieve gedachten (papegaaien), maar ben ik ook actief aan de slag gegaan om deze negatieve gedachten weg te jagen. Ik ervaar nu veel meer rust, omdat ik niet meer aan het vergelijken ben of onzeker ben over mijn kennis op mijn werk. 

Eva is een zeer betrokken en geleerde coach. Ze is erg goed in het uitleggen van bepaalde gedragspatronen en probeert oorzaken te  vinden voor de negatieve gedachten en probeert te verklaren waar deze gedachten vandaan kunnen komen. Ik heb daar erg veel aan gehad. 

Ik kan me voorstellen dat het voor veel vrouwen al een stap is om zo'n traject te gaan volgen. Ik zag het eerst als een bevestiging dat je het niet alleen kunt en niet goed genoeg bent, maar niets is minder waar. Ik zou dit traject dan ook absoluut aanbevelen. Ik gun iedere vrouw de waardevolle gesprekken met Eva en om uiteindelijk zelfverzekerd(er) te zijn en die vervelende papegaaien voorgoed weg te jagen 

Tessa, augustus 2021
bottom of page