top of page
Zoeken
  • Eva Kalter

Ontdekking in de vakantie: ik ga het helemaal anders doen!

Bijgewerkt op: 13 sep. 2019

Is jouw vakantie ook alweer achter de rug? En, ben je lekker uitgerust? Kun je weer vol positieve energie aan je werk beginnen? Of heb je in de vakantie de balans opgemaakt en ben je niet zo blij met wat je ontdekte?


Vaak gebruiken we de vakantietijd om te reflecteren. Het is een periode bij uitstek om de balans op te maken van je leven.

Misschien ben jij tot de ontdekking gekomen dat je leven er niet zo uitziet als je het graag zou willen. Je voelt veel stress en spanning, en het lukt niet genoeg om te ontspannen, ook niet vanaf je ligstoel bij het zwembad. Je voelt nu pas hoe uitgeput je eigenlijk bent. Als je er aan denkt dat je weer moet gaan werken, krijg je het ter plekke Spaans benauwd. Zo kan het niet langer. Er moet iets veranderen.


Lukt het niet om te ontspannen, ook niet vanaf je ligstoel?

Dan is het nu tijd om in actie te komen! Blijf niet hangen in de reflectie, maar doe er ook iets mee! Ga op zoek naar datgene wat jij nodig hebt om weer energie en plezier te krijgen. Want als je alleen maar tegen jezelf zegt dat het anders moet, maar je koppelt daar geen actie aan, dan verandert er precies helemaal niets! Na woorden komen daden!


Heb je geen idee hoe je dat aan kan pakken? Dan heb ik alvast drie tips voor je die je op weg helpen.


  • Ga eventjes naar buiten tijdens de lunchpauze. Ik weet het, deze tip heb je al duizend keer gelezen. Maar heb je het ook al gedaan? Of heb je allemaal excuses zitten bedenken (te koud, te nat, ik wacht op een telefoontje, geen tijd, verkeerde schoenen aan….)? Dan is het nu klaar met dat getrut en ga je gewoon eventjes naar buiten. Hoppa!

  • Zit je tegen een taak op je to-do-lijst aan te hikken? Grote kans dat het niet om een taak gaat, maar om een project. En een project bestaat uit meerdere stappen en onderdelen. Kijk of je de taak in stukken kunt verdelen en bedenk wat de eerste stap is. Voer die eerste stap uit en zet de rest van de stappen in je planning. Veel overzichtelijker toch? En veel rustiger in je hoofd?

  • Doe eens een leuk experiment. Geef vandaag IEDEREEN die je tegenkomt een welgemeende glimlach. Ook die irritante collega, ook die wat trage kassière, en ook de conducteur in de trein. En kijk dan aan het einde van de dag hoe je dag verlopen is en hoe je je voelde. Waarschijnlijk hebben heel veel mensen naar je teruggelachen, of heb je een leuk gesprek gevoerd met een onbekende (of die irritante collega). Wedden dat je met een prettiger gevoel de dag afsluit en dat je je een rijker mens voelt?


Meer inspiratie nodig? Download dan hier mijn gratis e-book met tips voor meer ontspanning of mijn gratis MP3 met een korte ontspanningoefening. Of meld je aan voor een gratis 1 op 1 sessie met mij, waarin ik je gouden tips geef hoe je een begin kunt maken met de verandering die jij zo hard verdient.


Waarom? Omdat, zoals L’Oréal zegt, je het waard bent!

Comments


bottom of page