top of page
Zoeken
  • Eva Kalter

Zorg jij ook beter voor je hond dan voor jezelf?


Binnenkort is het weer dierendag. Op vier oktober krijgen alle huisdieren een beetje extra aandacht, liefde en verzorging. We halen de hond eens extra aan, we geven de poes een extra kattensnoepje, de hamster krijgt een nieuw speeltje en de goudvis krijgt een strik om zijn nek 😉

In radioreclames worden we opgeroepen om van dierendag ‘eet-geen-dierendag’ te maken. Wat mij betreft een fantastisch plan, want ik eet al jaren geen vlees meer.


En waarom doen we dat allemaal? Omdat we zoveel van onze dieren houden. We vinden het belangrijk om goed voor ze te zorgen. Ze krijgen altijd goed te eten, niet teveel en niet te weinig en natuurlijk van dat ene merk dat ze zo graag lusten. We borstelen en kammen hun vacht regelmatig en we zorgen dat ze speeltjes hebben zodat ze zich niet vervelen. We gaan veel wandelen met de hond en spelen uitgebreid met de kat. Als ze ziek zijn, gaan we naar de dierenarts. En als ze dan dure medicijnen of behandelingen nodig hebben, dan hebben we dat geld er graag voor over.

We houden nou eenmaal van ze. Dan is dit toch allemaal vanzelfsprekend?Op dierendag doen we iets extra's...


Jazeker. Dat is vanzelfsprekend. Je zorgt goed voor waar je van houdt.


En jij? Zorg je ook goed voor jezelf? Geef jij jezelf ook altijd goed te eten, niet teveel en niet te weinig? Besteed jij ook aandacht aan je uiterlijk zodat je er verzorgd uitziet? Onderneem jij ook activiteiten waar je plezier aan beleeft en waarmee je je kunt ontspannen? Geef jij jezelf ook voldoende lichaamsbeweging? En ga jij ook met klachten naar de huisarts? Of moet je eerlijk bekennen dat jouw zelfzorg nog wel wat te wensen overlaat?


Houd je evenveel (of meer!) van jezelf als van je huisdier? Ik hoop van wel. Want je bent het ook waard om goed voor jezelf te zorgen. Net zoals je voor je huisdier zorgt.

Vanzelfsprekend, toch?


Wat doe jij om je huisdier (en jezelf!) extra te verwennen? Ik lees het graag in de comments!


Commenti


bottom of page