top of page
Zoeken
  • Eva Kalter

Wil je mij helpen?

Deze keer schrijf ik een blog die een beetje anders is dan je van me gewend bent. Deze keer wil ik namelijk om je hulp vragen.

Ik zal je uitleggen hoe het zit.

Afgelopen week was ik jarig, dus hieperdepiep voor mij! Ik heb mijn verjaardag in twee delen gevierd. In het weekend met mijn gezin en op de verjaardag zelf kwam een vriendin bij ons eten. Het was mooi weer, dus gezellig in de tuin. Heerlijk!

Tijdens het eten kwam het gesprek op de Facebook Lives die ik drie keer per week doe. Ik praat daarin over alles wat te maken heeft negatieve gedachten over jezelf, onzekerheidsgevoelens, de angst om door de mand te vallen en perfectionisme. De negatieve self talk noem ik vaak de stem van een papegaai, die op je schouder in je oor zit te tetteren.

De vriendin was een trouwe kijker en vond het altijd leuk om me op deze manier te zien. 'Maar', zei ze, 'ik vind drie keer in de week wel wat veel. Want van die papegaaien op je schouder, dat weten we nu wel.'

Ik voelde mijn dochter, die naast me zat aan tafel, reageren. 'Maar die papegaaien zeggen iedere keer wat anders!', zei ze. En daar heeft ze natuurlijk helemaal gelijk in.

Ik vond de tegenstelling heel leuk om te zien.


Weet je, 75% van de vrouwen herkent de papegaai op je schouder, de gevoelens van twijfelen aan jezelf, de angst om door de mand te vallen en het perfectionisme dat daaraan vastzit. Maar 25% dus niet. Mijn vriendin behoort tot die laatste categorie. Zij heeft weinig last van onzekerheidsgevoelens, twijfelt niet gauw aan zichzelf en haar kunnen, trekt zich niets aan van de mening van anderen en is ook niet echt perfectionistisch. Over de papegaaien denkt ze: 'Ja, nu weet ik het wel. Die papegaai zegt iets stoms. Gewoon niet naar luisteren dus!'

Mijn dochter daarentegen behoort tot die 75% en zij herkent de papegaaien heel duidelijk. Voor haar is het minder voor de hand liggend om daar niet naar te luisteren.


Een lezing of workshop over papegaaien op je schouder? Neem contact met me op!

De video's op Facebook maak ik voor de 75% van de vrouwen die zich herkennen in de dingen die ik vertel. 30% van de vrouwen heeft zelfs heel regelmatig (veel) last van twijfelen aan zichzelf, onzekerheid, angst om door de mand te vallen en het perfectionisme dat daarvan een gevolg is.


En hier zou ik graag je hulp voor willen vragen.

Ik zou het namelijk ontzettend fijn vinden als zoveel mogelijk mensen die last hebben van die gevoelens een steuntje in de rug krijgen door het kijken van mijn filmpjes en het lezen van mijn blogs. Zodat ze weten dat ze niet de enige zijn die zich zo voelt. Dat ze ontdekken dat er dingen zijn die je zelf kunt doen om verandering aan te brengen in de situatie. Of dat er hulp voor is en dat het niet nodig is om je zo te voelen.

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken wil ik je vragen om mijn bijdragen te delen. Met iedereen die het misschien nodig kan hebben. Heb je een mailtje van mij gekregen met een interessant stukje erin? Alsjeblieft doorsturen naar de mensen in je omgeving voor wie dat interessant kan zijn. Zie je een Facebook Live die je aanspreekt? Deel hem op je tijdlijn. Drink je een kopje thee met een vriendin of collega? Praat eens over die papegaaien en wijs haar op mijn website en Facebookpagina. Vraag je leidinggevende eens om een lezing of workshop over dit onderwerp en geef mijn contactgegevens door.


Als je het mij vraagt horen we nog veel te weinig over vrouwen die allerlei kansen laten liggen en mogelijkheden aan zich voorbij laten gaan omdat ze zich vastgedraaid hebben in de bedriegerscirkel, die bijna alleen maar uit papegaaienstemmen bestaat.

Denk niet te snel dat die zelfbewuste collega of die stoere vriendin er geen last van zal hebben. We zijn meesters (meesteressen?) in het verbergen van die gedachten en gevoelens. We willen namelijk niet door de mand vallen, weet je nog?

Maar het is nu tijd om ons samen sterk te maken, en daar wil ik heel graag jouw hulp bij.


Dan blijf ik ook mijn aandeel leveren, door regelmatig filmpjes te posten, blogs te schrijven, lezingen en workshops te geven en met iedereen hierover te praten.

Ik ga zelfs nog verder.

Ik bied iedereen die de papegaaien herkent, een gratis gesprek met mij aan. In dat gesprek krijg je sowieso drie waardevolle tips en inzichten om meer grip te krijgen op die negatieve gedachten zodat je je zekerder gaat voelen en beter met je perfectionisme kunt omgaan. Toegespitst op jou en jouw situatie. Helemaal gratis en voor niks.

Wat houd je nog tegen? Neem contact met mij op of geef het door aan iemand voor wie dit interessant kan zijn. En dat is waarschijnlijk driekwart van de vrouwen die je kent.

Ik zou het super vinden om je te ontmoeten.


Met mijn oprechte dank, en die van 75% van de vrouwen!
Comments


bottom of page